Ovako Smedjebacken, Business Unit Smebox
Är du den vi söker?

Vill du ha en spännande roll inom en framgångsrik verksamhet under utveckling? Drivs du av utmaningar och gillar en miljö med högt tempo? Då kan det här vara något för dig!

Vi söker nu en driven underhållschef med ansvarsområde Ämnestillverkning som ska fortsätta arbeta med att vidareutveckla ett effektivt och säkert underhållsarbete. Som underhållschef har du ett övergripande ansvar för underhållet med stort fokus på leveransprecision, kvalitet och säkerhet.  Som funktionschef rapporterar du till tillverkningschefen för Ämnestillverkningen i Smedjebacken och ingår i tillverkningsorganisationens ledningsgrupp tillsammans med produktionschefer, teknikchef, chef råvaruanskaffning mfl. och bidrar i din roll till långsiktigt strategiskt arbete.

Ovako erbjuder:

Ovako är det perfekta företaget för dig som trivs med den lilla organisationens effektiva beslutsvägar och den stora organisationens trygghet. På Ovako kan du förvänta dig en fartfylld och framåtblickande arbetsplats; med en öppen atmosfär, härlig kamratskap och en starkt driven organisation.

 Som anställd hos Ovako erbjuds du:

 • En arbetsplats med fokus på medarbetarnas hälsa, säkerhet och välbefinnande
 • Stort personligt ansvar och frihet i hur du utför dina uppgifter
 • Frihet att utmana Ovakos administrativa processer genom idéer som effektiviserar
 • Möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö med engagerade och erfarna kollegor
 • Att ständigt få arbeta med din egen kompetensutveckling.

AxÖ Consulting sköter rekryteringsprocessen, men du kommer att anställas direkt av Ovako.

Rollbeskrivning

Ovako i Smedjebacken ingår i affärsområde Ovako Bar AB. I Smedjebacken arbetar idag ca 350 medarbetare inom tillverkning, marknad/försäljning, produktutveckling, logistik och staber. Underhållsorganisationen inom Ämnestillverkningen uppgår till ett sextiotal medarbetare indelad i fyra sektioner El-Stålverk, Mek-Stålverk, Centralt underhåll och infrastruktur, samt Förråd och Verkstäder.

Anläggningen har de senaste åren uppgraderats kontinuerligt och nya satsningar planeras. I nära samarbete med dina fyra direktrapporterande sektionschefer ansvarar du för att leda, driva och följa upp Ämnestillverkningens totala underhåll och därtill hörande infrastruktur och säkerställa en hög och ökad tillgänglighet genom effektivt och systematiskt underhållsarbete. Du förväntas särskilt fokusera en hel del på att sätta struktur för och fortsätta driva utveckling vid Stålverket.

I ditt ansvar ingår bland annat att:

 • Ta fram planer och beslutsunderlag för underhållsarbetet
 • En grundorsaksanalys upprättas vid haveri samt återställning till normal produktion
 • Driva eller delta i projekt inom kontinuerligt förbättringsarbete
 • Ansvara för avdelningens ekonomiska resultat mot de uppsatta målen
 • Upprätta investeringsplaner
 • Verka för säkra och sunda arbetsförhållanden
 • Säkerställa att underhållsavdelningen lever upp till ledningssystemens krav

Framgångsfaktorer

För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du är en etablerad chef från processindustrin, gärna från stålindustrin med god insikt i drift och underhåll. Vi ser att du har erfarenhet från arbete med underhållsfrågor och har tidigare erfarenhet från att leda utvecklingsarbete. Du har en akademisk utbildning i botten, eller motsvarande kunskaper förvärvade genom erfarenhet.

Som person är du analytisk, lösningsfokuserad och har en god förmåga att ta fram strategier och omsätta planer till konkret handling. Du är engagerad, kan bygga nätverk och relationer samt trivs med att fördjupa dig i detaljer såväl som att tänka helhetsperspektiv.

Ledarskapet på Ovako fokuserar på mål och resultat samt har ett starkt engagemang för kundnöjdhet och medarbetarnas trivsel. Företaget arbetar kontinuerligt för att skapa en säker och sund arbetsplats för sina medarbetare. Därför är det viktigt att du har ett tydligt och coachande förhållningssätt och förmågan att motivera och skapa delaktighet hos dina medarbetare. För rollen krävs att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Avslutningsvis ser vi att du drivs av att få vara med och bidra till Ovakos fortsatta konkurrenskraft genom att tillhandahålla en hög produktionskapacitet i Smedjebacken

Ansökan och information

I den här rekryteringen har Ovako valt att samarbeta med AxÖ Consulting. För frågor gällande tjänsten var vänlig kontakta, Linda Axäng tel. +46 79 340 54 42 alt. via mail, linda.axang@axoconsulting.se. Välkommen att skicka in din ansökan genom att klicka HÄR

Alla ansökningar kommer att behandlas konfidentiellt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan senast den 31 augusti 2020. Eller vet du någon som skulle passa ännu bättre? Tipsa dem gärna om tjänsten.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Smedjebacken
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2020/69
Kontakt
 • Linda Axäng, 079-3405442
Publicerat 2020-06-23
Sista ansökningsdag 2020-08-31

Inapoi la locuri de munca vacante