Ovako Hällefors

Vår medarbetarresa 

På Ovako tror vi att arbetet är mer än bara ett jobb - det är en möjlighet att vara en del av något meningsfullt. Vi främjar en öppen och vänlig atmosfär där varje individ är värdefull och där det finns möjligheter till personlig och professionell utveckling. Många av oss finner tillfredsställelse i vetskapen om att vårt arbete bidrar till att göra världen till en bättre plats.

Som en nordisk global ledare inom hållbart stål är Ovako inte bara en arbetsplats, det är en gemenskap som formar en bättre framtid. Medan vissa kanske kallar oss blygsamma, är sanningen den att vi inser att verklig förändring börjar med oss själva. Följ med oss på denna förändringsresa, där naturens skönhet bara är runt hörnet. Var en katalysator för positiv förändring på Ovako.

Är du sugen på ett schysst sommarjobb? Nu kan du ansöka om sommarjobb hos oss för sommaren 2023!  

Ovako är ett globalt bolag ägt av japanska Sanyo Special Steel och är en del av världsledande Nippon Steel Corporation. Vi utvecklar högteknologiska komponentstållösningar och vid Ovakos produktionsenhet i Hällefors produceras stålstänger i olika utföranden och här finns även avdelningar för el- och mekaniskt underhåll samt diverse olika service- och supportfunktioner. 

Vi på Ovako sätter alltid säkerheten för våra medarbetare först samtidigt som vi tar ett stort ansvar för miljön! Visste du till exempel att allt vårt stål produceras av skrot? Detta gör att vår stålproduktion har hela 80 procent mindre koldioxidavtryck, jämfört med det globala genomsnittet. Vårt arbete präglas av mångfald och våra värdeord; nytänkande, kunnig och ansvarsfull. Vill du vara med att utvecklas med oss?

Vad erbjuder vi dig?

Vår personal är vår viktigaste resurs och nu söker vi ett antal vikarier till sommaren 2023 för i huvudsak skiftgående operatörsarbete inom våra produktionsavsnitt men visst behov finns även inom el- och mekaniskt underhåll, logistik och inom våra servicefunktioner. Anställningar kommer att ske av olika längd under sommaren och skiftform för tjänsterna varierar. Det kan finnas möjlighet till att påbörja anställningen innan semesterperioden beroende på produktionsbeläggning.

Exempel på arbetsuppgifter vid semestervikariatet:

 • Färdigställning
 • Värmebehandling
 • Svarvning
 • Kapning
 • Övervakning av produktionsprocesser
 • Materialhantering (in- och utmatning, materialflytt, buntning)
 • Truckkörning
 • Transport (inklusive grensletruck/hjullastare)
 • Utlastning
 • Lagerarbete
 • Planering
 • Underhållsarbete

Förutom schyssta arbetsvillkor och kollektivavtalad lön, så erbjuder vi en arbetsplats som präglas av gemenskap, samarbete och hög trivsel - det ska vara roligt att komma till jobbet! För dig som behöver kan vi även ordna med boende på orten. 

Är du den vi söker?

Är du den som alltid hjälper dina kollegor när du ser att behov finns? Är du den som inte räds att rycka in om behov uppstår och som tycker det är kul att testa och lära sig nya saker? Är du en person som tar ansvar för ditt arbete och tycker det är viktigt att alla hjälps åt för att tillsammans kunna uppnå goda resultat? Om du svarat ja på ovanstående frågor så kan det vara just dig vi söker! Ett krav för att få jobba hos oss är att du fyllt 18 år. 

Du som har utbildning eller studerar, med inriktning mot vår verksamhet prioriteras i vårt urval.  Det är därför viktigt att du skriver detta på ett tydligt sätt i din ansökan. 

Din ansökan

Skicka in ansökan via hänvisad länk. I din ansökan är det viktigt att det tydligt framgår hur tidigt under våren som du kan börja arbeta och vilken period du kan arbeta under sommaren. Är du studerande idag vill vi även att du skriver vilken inriktning du har på din utbildning. I ansökan kommer du även få besvara några korta enkätfrågor. Vi ber dig besvara dessa så sanningsenligt som möjligt då de utgör en del i rekryteringsprocessen. 

Vi är en arbetsplats med kamratlig stämning och som står för nolltolerans mot kränkande särbehandling samt eftersträvar mångfald på arbetsplatsen. 

Sista ansökningsdag är 31 mars 2023. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Under våren/sommaren 2022
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 30
Sysselsättningsgrad 4-8 veckor
Ort Hällefors
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2
Kontakt
 • Sabina Lind, 0591-60502
 • Terese Sundberg, 0591-60501
Facklig företrädare
 • Juha Marttila, 0591-60304
Publicerat 2023-01-04
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb