Vår medarbetarresa 

På Ovako tror vi att arbetet är mer än bara ett jobb - det är en möjlighet att vara en del av något meningsfullt. Vi främjar en öppen och vänlig atmosfär där varje individ är värdefull och där det finns möjligheter till personlig och professionell utveckling. Många av oss finner tillfredsställelse i vetskapen om att vårt arbete bidrar till att göra världen till en bättre plats.

Som en nordisk global ledare inom hållbart stål är Ovako inte bara en arbetsplats, det är en gemenskap som formar en bättre framtid. Medan vissa kanske kallar oss blygsamma, är sanningen den att vi inser att verklig förändring börjar med oss själva. Följ med oss på denna förändringsresa, där naturens skönhet bara är runt hörnet. Var en katalysator för positiv förändring på Ovako.

Har du nyligen eller tar du snart examen?

Be a part of a worldwide leader in steel - decarbonizing society for generations to come!

Vad får du?

Du blir en del av ett bolag som gör det rätta för att det är rätt, som redan idag har 80% lägre koldioxidavtryck än världssnittet och som gör sitt yttersta för att skapa ett hållbart samhälle.

Under din första tid på Ovako blir du inbjudan till ett organiserat onboarding-program som kommer ge dig möjlighet att besöka alla våra nordiska produktionsorter och få bred inblick i verksamheten tillsammans med dina nyanställda kollegor.

Ovako är en arbetsgivare för dig som trivs med den mindre organisationens effektiva beslutsvägar och den större organisationens trygghet. Hos Ovako kan du förvänta dig en fartfylld och framåtsyftande arbetsplats med högt i tak, god kamratanda och stor organisatorisk drivkraft. Som anställd erbjuds du:

 • En arbetsplats med fokus på medarbetarnas hälsa, säkerhet och välbefinnande
 • Stort eget ansvar och frihet i hur du löser dina arbetsuppgifter
 • En kultur som uppskattar att utmanas och välkomnar idéer som effektiviserar
 • Möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö med engagerade och erfarna medarbetare

 

Är du den vi söker?

Vi söker dig som tar ett stort ansvar i allt du gör och har stolthet i att alltid göra ditt bästa. Du tycker om att arbeta i team, har lätt för att uttrycka dig och gillar att prova nya saker. Du ska vara nyfiken och driven, samt visa engagemang för att skapa verklig förbättring. 

 

Om rollen

I rollen som Processutvecklare ingår du i en grupp med kompetenta ingenjörer och tekniker som har till uppgift att stödja den övriga organisationen med teknisk kompetens. Som nyutexaminerad får du chans att bli upplärd på ett av Europas ledande stålbolag, hos en arbetsgivare som satsar på sina medarbetare och månar om kontinuerlig kompetensutveckling. Resor i tjänsten förekommer och du är i stor grad själv med och påverkar i vilken utsträckning du önskar resa och deta i till exempel samverkansforum.

Ovako uppmuntrar till att söka sig bred utveckling inom bolaget och långsiktigt finns stora möjligheter att söka andra roller internt.

Arbetsuppgifter

 • Arbete med processoptimering, problemlösning och verksamhetsutveckling
 • Ansvara för olika styrsystem inom produktionen och utveckla dessa tillsammans med IT-avdelningen och entreprenör
 • Delta i och driva förbättringsprojekt för att öka och förbättra kundnytta med avseende på säkerhet, kvalitet, effektivitet och produktivitet
 • Framtagning och uppdatering av tillverkningsföreskrifter i samråd med produktionspersonalen
 • Utveckla olika uppföljningssystem inom produktionen samt ta fram, sammanställa och analysera processdata inom ämnestillverkningen
 • Delta i och genomföra processutbildning inom och utanför avdelningen

Din profil

Du är:

 • Du är en person som avslutat eller avslutar dina studier och vill starta din karriär hos oss på Ovako senast i Augusti/September 2024
 • Du kommer tills dess ha en kandidat- eller masterexamen inom ett relevant område, t.ex. Civil- eller Högskoleingenjör inom materialdesign, maskinteknik, industriell ekonomi, design och produktutveckling, automation eller motsvarande

Det är meriterande men ej ett krav om du har arbetat inom industrin samt har kunskap och erfarenhet om produktion och materialflöde

 

Processen

Urval sker löpande under våren och vi kommer att ta kontakt med nya ansökningar under tiden. Genom processen kommer du utöver intervjuer och tester få möjlighet att besöka oss on-site. Det är viktigt för oss att det känns bra för dig såväl som oss.

Tillträde kan ske efter överenskommelse.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Ort Boxholm
Län Östergötlands län
Land Sverige

Tillbaka till lediga jobb